top of page
  • skkb363

World Abilitysport Games 2023

Aktualizováno: 8. 1.

Foto: Český PARA sport


Dne 30. listopadu odletěla česká výprava 8 plavců do thajského Nakhon Ratchasima, kde od 3.12. do 8.12. probíhaly Světové hry sportovců s tělesným postižením 2023 (World Abilitysport Games, zkráceně WAG). Plavecké závodní byly celkem 4 (od 4. do 7.12.), předtím se plavci aklimatizovali a svědomitě se připravovali na své disciplíny. WAG se z našeho klubu účastnili 4 plavci, dvě plavkyně (Soňa Augustýnová a Dominika Míčková) a dva plavci (Josef Duchan a Filip Pšenčík). Výpravu pak doplnil trenér Jan Sommer.


Foto: Český PARA sport


Pro Soňu Augustynovou byla tato akce druhým mezinárodním závodem v její paraplavecké kariéře. Plavala celkem 4 disciplíny, ve dvou z nich si zlepšila své osobní rekordy. K tomu přidala střibrnou medaili na 100m prsa a bronzovou v disciplíně 100m znak.


Foto: Český PARA sport


Dominika Míčková se již Světových her účastnila počtvrté. Na tomto závodě plavala 3 disciplíny a po Winter Polish Open předvedla své druhé nejlepší výkony za poslední rok. Z Thajska si odvezla všechny tři cenné kovy - bronz za 50m znak, stříbro za 100m znak a zlato za 50m prsa.


Foto: Český PARA sport


Josef Duchan se tohoto mezinárodního závodu účastnil podruhé. Plaval také 3 disciplíny - 50m, 200m a 400m volný způsob. Jeho výkony odpovídali tréninkovému nasazení před závody a k tomu pro ČR připsal jedno stříbro v disciplíně 200m volný způsob.


Foto: Český PARA sport


Stejně jako pro Soňu i pro Filipa byla akce druhou mezinárodní účastí. Mezi vyslanými zástupci ČR byl zároveň takovým plaveckým benjamínkem, protože s klubem plave teprve rok a půl. Přes tuto krátkou dobu a přes zdravotní komplikace těsně před odletem si vyplaval 3 osobní rekordy.  Z klubových zástupců také plaval nejvíce disciplín.


Česká paraplavecká výprava z Thajska přivezla celkem 23 medailí. Více nejen o plavecké části závodů se dozvíte na stránkách Českého paralympijského výboru.


Děkujeme plavcům za vzornou reprezentaci České republiky a klubu, a realizačnímu týmu za vedení výpravy.

39 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page