top of page

PARA SWIM CUP PRAGUE 2024

Aktualizováno: 24. 4.


V téměř polovině dubna (13.4.) proběhl v Praze další závod série Českého poháru, tentokrát s o něco krátším názvem PARA SWIM CUP PRAGUE (dříve PARA SWIMMING CUP PRAGUE). Z našeho klubu se jej účastnilo 28 plavců spolu s více než 15 doprovody.



Naši plavci odplavali celkem 93 individuálních disciplín, a klub se může pyšnit 3 bronzovými, 2 stříbrnými a 4 zlatými medailemi z těchto disciplín. O tyto medaile se postarali Agáta Koupilová, Dominika Míčková, Jan Holub a Petr Stiller. Padlo také celkem 22 nových osobních rekordů.



Velmi napínavý byl také štafetový závod, který rozhodoval o umístění družstev. Po letech vyhrálo družstvo SK KB-A soutěž družstev. V 28 bodové štafetě volným způsobem jako druhá skončila naše sestava ve složení Ondřej Beníček, Vojtěch Utíkal, Agáta Koupilová a Michaela Philippi. Ve štafetách plavaných polohově se tato sestava umístila na čtvrtém místě. Nejvyšším počtem bodů k vítěznému družstvu přispěla 68 bodová štafeta ve složení Nela a Stanislav Divošovi, Jan Holub a Veronika Nášelová, která ve volném i polohovém způsobu ukořistila 1 místo.



Gratulujeme našim plavcům k předvedeným výkonům a děkujeme personálu, doprovodům a pořadateli za další pohodový závodní výjezd. Třetí kolo závodu série Českého poháru nás tentokrát čeká na domácí půdě a budeme tak pořadateli tohoto závodu. Srdečně Vás zveme 22. června na 28. ročník Mistrovství České republiky v paraplavání, které proběhne nastaronovém 50 metrovém bazéně Lužánky.





16 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page