top of page

Kutnohorská vlnka 2024

Aktualizováno: 24. 4.


V sobotu 17.2. jsme brzo ráno vyrazili na první letošní výjezd až do Kutné Hory. Jednalo se již o jedenáctý ročník závodu Kutnohorská vlnka, který tradičně pořádá spolek Cesta životem bez bariér vedený Petrou Hnátovou.

Kutnohorská vlnka je jeden z několika každoročních závodů rozvojového charakteru, je určen zejména pro začátečníky a také plavce bez klasifikace. Závod probíhal v dopoledních hodinách na Plaveckém stadionu TJ Kutná Hora, oběd a slavnostní vyhlášení se potom konalo v prostorách SOŠ A SOU řemesel Kutná Hora. V pauze mezi disciplínami bylo k vidění také tradiční vystoupení orgánizátorů akce v synchronizovaném plavání.



Akce se i s doprovody z našeho klubu účastnilo celkem 36 lidí, z toho 14 plavců, kteří si zaplavali celkem 29 individuálních startů. Sestavili jsme také personální polohovou štafetu (Dominika Míčková - znak, Kateřina Kadlecová - prsa, Alžběta Řehořková - motýl, Jan Sommer - kraul), kde se nám povedlo vyplavat bronzovou medaili.



Pro některé naše plavce to byl jejich vůbec první závod a pro doprovody z řad rodinných příslušníků to byla první možnost okusit závodní atmosféru a zafandit nenejen svým dětem. Pro plavce bylo inspirativní také setkání s plavci z řad české paraplavecké reprezentace.

Všichni účastníci byli ocenění medailí, diplomem a malými dárky.



Jsme rádi, že zájem o tyto rozvojové výjezdy stoupá a účastní se jich stále početnější výpravy. Děkujeme organizátorům za další hladce probíhající akci, těšíme se na další ročník!



89 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page